Εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. για την «Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας»

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού στην εποχή μας παίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεών τους, καθώς και της βοήθειας που δίνουν προς τα παιδιά τους.

Η Ελληνική Κοινωνία έχει βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για την συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μία ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι.

Είναι ανάγκη να γίνει κοινή συνείδηση όλων, ότι τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας και ενεργό μέρος του κοινωνικού συνόλου. Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση της αυτονομίας, της αξιοπρέπειας  και της ποιότητας ζωής του ηλικιωμένου. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει να αισθάνονται ότι η κοινωνία τους παραμελεί.

Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, με τις δομές του Κ.Α.Π.Η., θέλει και προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν ηλικιωμένο συμπολίτη στην τύχη του και να σταθεί πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, διοργανώνει για όλα τα ενεργά μέλη του Κ.Α.Π.Η. εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 1 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ στο στο χώρο του Κ.Α.Π.Η.

 

Εκτύπωση