Η επίσημη ιστοσελίδα για το Οχυρό Λίσσε είναι η lisse.gr
Μικρό χωριό με μεγάλη ιστορία, τα γύρω βουνά είναι γνωστά από την περίφημη γραμμή των οχυρών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και την ηρωϊκή αντίσταση των λιγοστών Ελλήνων στρατιωτών εναντίον των γερμανικών δυνάμεων τον Απρίλιο του 1941. Στο ύψωμα κοντά στην κοινότητα του Οχυρού, μπορούμε να επισκεφθούμε το απόρθητο οχυρό Λίσσε. Το Λίσσε αποτελείται από πέντε μεγάλα και πέντε μικρότερα στεγανά υπόγεια συγκροτήματα, που περιλαμβάνουν θαλάμους οπλιτών, γραφεία διοίκησης, μαγειρεία, αποθήκες πυρομαχικών και άλλους χώρους που επικοινωνούν μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και καταλήγουν σε πολυβολεία, πυροβολεία, ολμοβολεία, παρατηρητήρια, και άλλα επίγεια αμυντικά έργα του συγκροτήματος. Γύρω από το λόφο υπάρχουν αντιαρματικές τάφροι, ζώνες αντιαρματικών σιδηροπηγμάτων και σκυροδέματος κ.α. «Καρδιά» του Λίσσε είναι το συγκρότημα του «Σταθμού Διοικήσεως» στην κορυφή του λόφου, που σήμερα δεσπόζει επιβλητικός μαρμάρινος σταυρός. Από εδώ διηύθυνε τον αγώνα κατά τη γερμανική επίθεση ο διοικητής του, ταγματάρχης Γεώργιος Δετοράκης. Το ίδιο συγκρότημα στέγαζε επίσης μία διμοιρία πεζικού, μία όλμων και το μοναδικό αντιαεροπορικό του οχυρού, που διασώζεται σε καλή κατάσταση.
Κάθε χρόνο, κάτω από το βλέμμα του ατσάλινου σκοπού, που εξακολουθεί με τη λόγχη του εφ’ όπλου να φρουρεί το πέρασμα, γιορτάζεται η επέτειος της μάχης. Εκτός από τις διάφορες τελετές ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το μικρό Πολεμικό και Λαογραφικό Μουσείο , καθώς και να ξεναγηθεί στις δαιδαλώδεις υπόγειες στοές του οχυρού . Η εμπειρία μένει ανεξίτηλη. Σε άλλες περιόδους ο χώρος είναι επισκέψιμος σε οργανωμένους κυρίως εκδρομείς, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμο.
Λίγο πιο έξω από το χωριό υπάρχει και το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και Ζωοδόχου Πηγής μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με παγκάκια και έναν εξοπλισμένο χώρο αναψυχής.