Πατάτα Κάτω Νευροκοπίου
Η πατάτα Κάτω Νευροκοπίου είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα για τα ανώτερα γευστικά και ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Η καλλιέργειά της εμφανίστηκε στο λεκανοπέδιο στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και κορυφώθηκε γύρω στο 1960.Πλέον από το 2002 είναι πιστοποιημένο προϊόν Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτελεί την κύρια καλλιέργεια της περιοχής η οποία ξεκινάει τον Απρίλιο και η συγκομιδή της γίνεται κυρίως τον Σεπτέμβριο. Σήμερα καλλιεργούνται περισσότερα από 25.000 στρέμματα διαφόρων ποικιλιών με την μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Υπάρχουν αρκετά συσκευαστήρια πατάτας στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου με την Ένωση να είναι το παλιότερο συσκευαστήριο το οποίο δημιουργήθηκε το 1923.